Testversie Windows 7 een jaar te gebruiken

08/05/2009

AMSTERDAM - Een nieuwe testversie van Windows 7 is sinds dinsdag voor iedereen te downloaden. De zogenoemde 'release candidate' (RC) van Microsofts nieuwe besturingssysteem is een jaar gratis te gebruiken.

Windows 7 moet straks het huidige Windows Vista doen vergeten. Dat werd door consumenten lauw ontvangen: het stelde aanzienlijk hogere eisen aan de pc dan voorgang Windows XP, en in de eerste maanden na de introductie was veel software en randapparatuur nog niet geschikt om onder Vista te worden gebruikt. Veel Windowsgebruikers zijn nog steeds niet overgestapt.

Sneller

Een eerdere testversie van Windows 7 werd daarentegen goed ontvangen. Het systeem zou een stuk sneller zijn dan Vista, en bovendien werd onlangs bekend dat Microsoft Windows 7 heeft voorzien van een ingebouwde versie van Windows XP, waardoor de compatibiliteitsproblemen waar Vista mee kampte zouden zijn opgelost.

Ten opzichte van de vorige testversie zou Windows 7 RC sneller en stabieler moeten zijn. Volgens Microsoft zijn in de nieuwe editie honderden bugs opgelost.

Een jaar

Gebruikers kunnen Windows 7 RC gratis downloaden en een jaar gebruiken. De licentie verloopt op 1 juni 2010. Microsoft zegt dat gebruikers niet overhaast aan het downloaden hoeven te slaan: de site waar de testversie wordt aangeboden blijft in ieder geval tot in juli in de lucht. Een eerdere testversie was zo in trek dat de servers van Microsoft bezweken onder de belangstellenden.

Microsoft roept testers op het systeem op een lege computer te installeren. Upgrades vanaf het bestaande Windows-installaties worden niet officieel ondersteund.

Introductie

Wanneer de definitieve versie van Windows 7 in de winkels ligt, is nog onduidelijk. Microsoft zegt zich te richten op een introductie begin 2010. Veel waarnemers houden er echter rekening mee dat het besturingssysteem al eerder beschikbaar komt.

Acer

Computerfabrikant Acer gaf vorige week verdere voeding aan die geruchten, door bekend te maken dat het in oktober een pc op de markt brengt waar Windows 7 op zou draaien. Later zwakte het bedrijf die aankondiging af: de computer zou slechts 'klaar' zijn voor het nieuwe systeem.

Bron: nu.nl

RSS feed RSS

>> KvdK Webdesign >> Laatste Nieuws >> Testversie Windows 7 een jaar te gebruiken