Windows 7 verschijnt in het najaar

14/05/2009

AMSTERDAM - Windows 7 debuteert al dit najaar. Microsoft zegt zich te richten op een introductie van het nieuwe besturingssysteem voor de feestdagen.

Dat meldt het ontwikkelteam van Windows 7 op zijn weblog. Tot nu toe hield het bedrijf het officieel nog op een lancering in 2010, maar de laatste weken doken al steeds meer aanwijzingen op dat de opvolger van Windows Vista eerder op de markt zou komen.

Zo liet computerfabrikant Acer zich eerder deze maand op een persbijeenkomst in Londen ontvallen dat het in oktober een pc op de markt zou brengen die van Windows 7 is voorzien. Ook de bestuursvoorzitter van laptopfabrikant Compal Electronics meldde in februari al dat het systeem in september of oktober gereed zou zijn.

Testversie

Sinds 5 mei kunnen belangstellenden een testversie van Windows 7 gratis downloaden en een jaar lang gebruiken. Deze zogenoemde Release Candidate is in principe compleet: alle functionaliteit die Microsoft in het nieuwe besturingssysteem wil aanbieden, is aanwezig.

De komende maanden zijn bedoeld om het systeem uitvoerig te testen, op zoveel mogelijk verschillende computers. Aan de hand van de resultaten daarvan worden de laatste bugs opgelost. Als dat volgens planning verloopt, is Windows 7 voor de feestdagen verkrijgbaar, meldt Microsoft.

Bron: nu.nl

RSS feed RSS

>> KvdK Webdesign >> Laatste Nieuws >> Windows 7 verschijnt in het najaar